top of page
  • Writer's pictureOana

Skin Aqua UV Super Moisture Gel vs Essence SPF50+ PA++++ #review

Updated: Apr 11, 2022


Despre companie

Skin Aqua este un brand japonez deținut de către compania Rohto Mentholatum. Mentholatum este o companie americană înființată în 1889. În 1974 a fost cumpărată de către gigantul japonez Rohto și așa a luat naștere Rohto Mentholatum pe care îl știm azi. Puteți citi mai pe larg despre aceste companii, mie una mi s-a părut interesantă istoria lor. Vă las un link către site-ul lor din Japonia, unde puteți răsfoia printre produsele lor. Au chiar și o secțiune dedicată produselor care nu se vor mai fabrica. Pentru a putea naviga pe site, trebuie să activați traducerea din japoneză în română. https://jp.rohto.com/skin-aqua/super-moisture-essence/


Review


Skin Aqua UV Super Moisture Gel SPF50+ PA++++


Varianta gel a acestui spf este cea mai populară printre iubitoarele de skincare asiatic din România. Nu e greu de înteles și de ce.

Textura acestuia este apoasă, fluidă, cu miros destul de puternic de alcool. Mirosul dispare după absorbția produsului în piele. Cantitatea necesară pentru ten este de 2 pompițe, dar pe măsură ce sticluța este pe sfârșite este posibil ca golurile de aer să împiedice distribuirea egală de produs la fiecare apăsare. Keep that in mind!

Are o culoare albă, dar odată masat și absorbit în piele, nu lasă deloc urme albe. Lasă un UȘOR dewy look, un luciu ok de piele sanatoasă să îi zic așa. În cazul meu, nu mă ustură ochii de la el.

Skin Aqua UV Super Moisture Gel este waterproof și nu face frecăței. Nu am avut vreo reacție tip purging sau mai bine zis, o agravare a acneei de la el. Având ten mixt acneic, acesta este un aspect foarte important pentru mine.

Este o bază bună de machiaj, fondul de ten așezându-se bine. Poate fi reaplicat lejer pe parcursul zilei, chiar și peste machiaj prin tapotare.

Alcoolul din el nu îl face prea potrivit pentru tenurile uscate și/sau sensibile. Cred că ar merge doar dacă s-ar folosi și în rutina de zi o cremă foarte hidratantă, iar peste zi folosirea unui face mist hidratant, mai ales daca se reaplică. Eu îl văd ideal pentru tenul gras în special, dar și mixt. Merge și pentru tenul normal, dar grijă la hidratare.

Această variantă vine într-o sticluță cu pompiță practică de 140ml, raportul cantitate-preț fiind foarte bun.


Ingrediente

Water, Ethanol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, DPG, Glycerin, Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, BG, Sodium Hyaluronate, Sodium Acetylated Hyaluronate (Super Hyaluronic Acid), Hydrolyzed Collagen, Arginine (Amino Acid), Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, TEA, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Polystyrene, EDTA-2Na, Xanthan Gum, Polyvinyl Alcohol, Methylparaben


Formula acestui produs de protecție solară conține 4 filtre solare: Octinoxate(UVB), Uvinul A Plus(UVA), Tinosorb S(UVB+UVA), Uvinul T 150(UVB).


Skin Aqua UV Super Moisture Essence SPF 50+ PA++++


Această variantă Skin Aqua am comandat-o când gelul a fost out of stock o perioadă foaaaarte lungă.

Textura acesteia este cremoasă, ușor onctuoasă, cu același miros puternic de alcool. Din nou, mirosul nu se mai simte după absorbția produsului. Cantitatea necesară pentru ten este de 3 degete, mai exact lungimea arătătorului, mijlociului și a inelarului.

Are o culoare albă, dar odată masată și absorbită în piele, nu lasă deloc urme albe. De această dată, este nevoie de un pic mai mult masaj decât la gel pentru absorbția completă. Finish-ul esenței este unul dewy la un pas de shiny. Spre deosebire de varianta gel de la care nu am probleme cu usturimea ochilor, de la esență mă ustură ochii. Suportabil, dar indezirabil :) Măcar nu face frecăței :))

Și această formulă este rezistentă la apă și la transpirație și din nou nu mi-a stârnit apariția acneei.

Este o bază bună de machiaj și se reaplică frumos peste zi, doar că nu prea ar merge peste machiaj, nici prin tapotare măcar.

Faptul ca este essence înseamnă că este un produs hidratant, adică mai potrivit pentru tenurile uscate/normale...dar, alcoolul îl cam scoate din această sferă, așa e o situație oarecum paradoxală. Cred că esența ar fi ideală pentru tenul mixt în special, dar și pentru cel normal. Despre tenul gras, nu știu ce să zic, poate fără crema hidratantă de zi. În final, totul e cam pe testate când vine vorba de spf-ul ideal.


Ingrediente

Water, ethylhexyl methoxycinnamate, ethanol, BG, isononyl isononanoate, methylenebisbenzotriazolyltetramethylbutylphenol, sodium hyaluronate, acetyl hyaluronate Na (super hyaluronate), hydrolyzed collagen, arginine (amino acid), yoshino cherry leaves Extract, bilberry leaf extract, hexyl diethylaminohydroxybenzoylbenzoate, glycol dimethacrylate crosspolymer, bisethylhexyloxyphenol methoxyphenyltriazine, polysilicone-13, PEG-40 stearate, bisPEG-18 methyl ether dimethylsilane, (Acrylates /Alkyl acrylate (C10-30)) crosspolymer, TEA, decyl glucoside, polystyrene, polyvinyl alcohol, xanthan gum, EDTA-2Na, PG, phenoxyethanol


Formula acestui produs de protecție solară conține 4 filtre solare: Octinoxate(UVB), Uvinul A Plus(UVA), Tinosorb S(UVB+UVA), Tinosorb M(UVB+UVA).


Yay or Nay?


Ambele variante de Skin Aqua sunt Yay pentru mine. Sunt niște produse pe care le-aș recumpăra cu drag, doar că trebuie să am mare grijă cu aplicarea esenței în zona ochilor.


De unde poate fi cumpărat:


1. YesStyle: La momentul publicării articolului, YS15TH adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.


Voi ați testat vreun produs Skin Aqua Super Moisture? V-a plăcut? Vă aștept sa discutăm pe pagina sau grupul de Facebook sau pe contul de Instagram.

342 views0 comments
bottom of page