top of page
  • Poza scriitoruluiOana

Rohto Mentholatum - OXY 10 Maximum Strength Acne-Pimple Medication #review

Actualizată în: 11 apr. 2022


Rohto Mentholatum - OXY 10 Maximum Strength Acne-Pimple Medication
Rohto Mentholatum - OXY 10 Maximum Strength Acne-Pimple Medication by YesStyle

Despre companie


OXY 10 este un brand japonez deținut de către compania Rohto Mentholatum. Mentholatum este o companie americană înființată în 1889. În 1974 a fost cumpărată de către gigantul japonez Rohto și așa a luat naștere Rohto Mentholatum pe care îl știm azi. Puteți citi mai pe larg despre aceste companii, mie una mi s-a părut interesantă istoria lor. Vă las un link către site-ul lor din Japonia, unde puteți răsfoia printre produsele lor. Au chiar și o secțiune dedicată produselor care nu se vor mai fabrica. Pentru a putea naviga pe site, trebuie să activați traducerea din japoneză în română.

https://jp.rohto.com/


Review


Am cumpărat acest produs după ce am terminat un tub de Duac gel ce are o concentrație de 2,5% peroxid de benzoil și mi s-a părut că nu e suficient. Am vrut să încerc o concentrație mai mare. E drept că am sărit direct la cea mai mare, acum aș fi preferat să încerc întâi varianta de 5%.

Produsul vine ambalat într-un tub de plastic de 25 grame. Crema are culoarea albă și o textură ușoară și pe alocuri are un feeling granulat. Ținând cont că se aplică în cantitate mica, se absoarbe foarte repede și lasă un finish mat.
Ingrediente

Benzoyl Peroxide (10%)Rohto Mentholatum - OXY 10 Maximum Strength Acne-Pimple Medication
Rohto Mentholatum - OXY 10 Maximum Strength Acne-Pimple Medication by YesStyle

https://incidecoder.com/ingredients/benzoyl-peroxide


Peroxidul de benzoil este un tratament eficient pentru acnea inflamatorie și bacteriană. Are proprietăți antiinflamatorii, keratolitice și ajută la vindecarea Țesutului. Peroxidul de benzoil nu oferă rezistență bacteriană, ceea ce înseamnă că acneea nu va dezvolta rezistență în timp la el. De asemenea poate fi folosit cu retinoizi în aceeași rutină, deoarece se completează și nu se anulează reciproc.


Efectele secundare ale peroxidului de benzoil sunt uscăciunea pielii, deshidratrea, cu cât concentrația este mai mare cu atât efectele secundare sunt mai pronunțate. De asemenea are un effect oxidant, grăbind procesul de îmbătrânire a pielii, de aceea se recomandă folosirea unui antioxidant dimineața și PB seara, nu în aceeași rutină pentru a nu se anula reciproc.


Peroxidul de benzoil albește țesăturile cu care intră în contact, așadar nu folosiți pijamaua sau așternutul preferat cât timp faceți tratamentul pentru că vor arăta ca și cum s-au pătat cu clor.

Se recomandă folosirea în cure scurte de tratament și nu a la long pentru a evita efectele secundare menționate mai sus.


Yay or Nay?


Mie îmi plac produsele cu peroxid de benzoil pentru că mă ajută mult să îmi țin acneea sub control, dar acest produs are o concentrație prea mare și îl folosesc doar ca spot treatment, adică direct pe coș. Oricum acneea aproape a dispărut, mai am doar câteva coșuri hormonale, foarte rar aplic pe o suprafață mai mare.


De unde cumpar:


YesStyle: La momentul publicării articolului, YS15TH adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.


5%: https://ystyle.co/RNJs

10%: https://ystyle.co/5quW

69 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page