top of page
  • Writer's pictureOana

Nivea Japan - UV Super Water Gel SPF 50 PA+++ #review

Updated: Apr 11, 2022


Despre companie


Acest produs de protecție solară este fabricat de Kao Corporation în Japonia. Kao este o companie cu tradiție, înființată în anul 1887 de către Tomiro Nagase. Cele mai populare brand-uri de sub umbrela Kao ar fi Biore, Curel și produsul Nivea Sun Super Water Gel.


Pe site-ul companiei putem vedea planurile acesteia pe termen mediu și lung, unde primează dorința de a avea un impact pozitiv în relația cu mediul înconjurător, a siguranței ingredientelor, a biodiversității etc. Mai multe detalii aici: https://www.kao.com/global/en/sustainability/topics-you-care-about/

Kao nu este o companie 100% cruelty-free. Ei susțin că încearcă să evite testarea pe animale cât mai mult, practicând-o atunci când o cere legea țării unde sunt comercializate produsele. Mai multe detalii aici: https://www.kao.com/global/en/sustainability/topics-you-care-about/animal-testing-policy/


Review


Această variantă japoneză de spf Nivea are o consistență apoasă, fluidă, gel like toner cum este descris către producător, cu miros destul de puternic de alcool, dar mirosul dispare după absorbția produsului în piele. Are o culoare gălbuie, oarecum transparentă, dar odată masat și absorbit în piele, nu lasă deloc urme albe.


Nivea lasă un UȘOR dewy look, un luciu ok de piele sanatoasă să îi zic așa. În cazul meu, de la acest spf mă ustură ochii din păcate, foarte rău chiar, uneori ajungând și la dureri de cap. Se pare că acest aspect nu este general valabil pentru că foarte multe persoane mi-au spus că nu pățesc asta.


Ingrediente

Water, ethylhexyl methoxycinnamate, ethanol, PG, dimethicone, ethylhexyltriazone, hexyl diethylaminohydroxybenzoyl benzoate, sodium hyaluronate, phellodendron bark extract, quince seed extract, tocopherol acetate, (Acrylate / alkyl acrylate (C10-30)) ) Crosspolymer, Carbomer, Setes-10, Na Hydroxide, BHT, Methylparaben


Nivea nu conține parfum sau uleiuri esențiale, dar conține alcool, după cum menționam mai sus și nici nu este waterproof. Acest spf are în formula sa 3 filtre solare: Octinoxate (UVB), Uvinul T 150(UVB), Uvinul A Plus(UVA). Tenul meu mixt acneic cu tendință de deshidratare nu a avut o reacție de agravare a acneei sau vreo ceva în zona purging. Nici nu am pățit să facă frecăței, fiind o bună bază de machiaj. Alcoolul, fiind unul dintre primele ingrediente, tinde să usuce tenul, așadar este recomandat să fie aplicat peste o cremă hidratantă. Reaplicarea de peste zi este foarte simplă și lejeră fără a încărca tenul. Produsul vine într-un ambalaj generos de 140 ml cu pompiță practică, iar raportul cantitate -preț este foarte bun.


Yay or Nay?


De la mine are un Nay hotărât din cauza usturimii ochilor pe care mi-o provoacă. O soluție pentru persoanele care îl iubesc și nu vor să renunțe la el din acest motiv, ar putea fi aplicarea unui spf în zona ochilor. Alt truc pe care îl mai foloseam eu, era fixarea acestuia cu pudră și machiaj plus rimel. Rezista cam 8 ore până să se "întindă" din nou și să migreze în ochi.


De unde poate fi cumpărat:


1. YesStyle: La momentul publicării articolului, YS15TH adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.




Voi ați testat Nivea Japan - UV Super Water Gel? V-a plăcut? Vă aștept sa discutăm aici în comentarii, pe pagina sau grupul de Facebook sau pe contul de Instagram

106 views0 comments
bottom of page