top of page
  • Writer's pictureOana

iUNIK - Centella Calming Gel Cream - review

Updated: Jul 11, 2022


Despre companie


iUNIK este companie din Coreea de Sud înființată de câțiva ani, dar care a cucerit rapid publicul prin produsele sale accesibile și bune. După 10 ani în care au fost distribuitori de produse cosmetice, au hotărât să treacă la acțiune, pornind de la deviza simplității, minimalismului și naturaleții.


Ideal ……… Ideal for skin Unique ……… Unique and effective products Natural ……… Using only natural, safe formulations Ingredients ……… Remove the bad ingredients, add the good ingredients Knowhow ……… Know-how to develop the best products

Review

Experiența mea cu acest gel este una de love and hate. Pentru început specific că nu sunt fană geluri în loc de cremă hidratantă. Am tenul mixt acneic cu tendință de deshidratare și a fost potrivit pentru mine doar vara în rutina de dimineață. Produsul are exact consistența unui gel, aproape transparent, iar mirosul te duce cu gândul la ierburile medicinale. Gelul se absoarbe repede și nu rămâne lipicios, fiind o baza bună pentru protecția solară și machiaj. Spun că este o bază bună pentru că nu mi s-a întâmplat să fac frecăței cu ce am aplicat după. Finish-ul este unul normal aș zice, pentru că nu e nici lucios, nici dewy, nici mat.


Ingrediente:

Centella Asiatica Leaf Water, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Water, Butylene Glycol, Water, Niacinamide, Methyl Trimethicone, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Arginine, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Centella Asiatica Extract, Allantoin, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Dipotassium Glycyrrhizate, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Aspalathus Linearis Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract, Raphanus Sativus (Radish) Seed Extract, Brassica Campestris (Rapeseed) Extract, Yucca Schidigera Root Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Perilla Frutescens Leaf Extract, Limonene, Linalool


După cum putem observa din lista de ingrediente, produsul este pe bază de apă (nu extract) de centella și arbore de ceai. Faptul că ingredientele hidratante sunt puține și nu la începutul listei denotă că ar fi potrivită pentru un ten gras. De asemenea conține și ulei esențial de bergamotă, Limonene și Linalool ce nu sunt potrivite tenurilor sensibile sau uscate.


De unde vine acel love and hate? Love-ul a apărut pentru senzația usoară și răcoritoare pe care o dă, mai ales în rutina de zi când nu vrem să ne simțim tenul încărcat pe parcursul zilei. Hate-ul a apărut după ce mi-au apărut mai multe coșuri după ce l-am introdus în rutină. Ulterior, am tras concluzia că cea mai plauzibilă cauză ar fi fost niște schimbări hormonale și nu gelul.


Am observat la indicațiile producătorului că ar fi recomandat și pentru tenul matur (wrinkle care), dar mi-e destul de greu să cred ca un ten matur care nu are exces de sebum să tolereze această formulă. Ar putea fi o idee să fie folosit ca un serum și urmat de o cremă hidratantă, dar singur nu cred că poate oferi hidratarea necesară unui ten matur, uscat sau chiar și normal.


Yey or Nay?


Sincer, încă am mixed feelings legate de acest gel. Momentan, din perspectiva tipului meu de ten îi dau nota 6,5/10. Vreau să mai experimentez și alte geluri de hidratare pentru a putea avea o părere pertinentă. Dar, consider cu tărie că este un produs perfect pentru gras și mai ales vara.

Nu l-aș recumpăra pentru că nu mai face față nevoilor tenului meu. În plus, ar fi perfect dacă s-ar renunța la uleiurile esențiale din el.


De unde poate fi cumpărat:


1. YesStyle: La momentul publicării articolului, SWEET21 adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.




3. iHerb: Puteti folosi codul CQG5144 pentru o reducere de 5%. Cel mai probabil, se plătesc taxe vamale la ridicarea coletului. Am scris un articol despre cumpărăturile pe iHerb aici.



4. SOLE: Puteti folosi codul SOLE6796 pentru o extra reducere de 5%.



Voi ați testat iUNIK Centella Calmin Gel Cream? V-a plăcut? Vă aștept sa discutăm pe pagina sau grupul de Facebook sau pe contul de Instagram.

156 views0 comments
bottom of page