top of page
  • Writer's pictureOana

Hada Labo Hyaluronic Acid Lotion - Care mi se potrivește?

Updated: Apr 11, 2022


hada labo hyaluronic acid lotion

Cred că pot afirma liniștită că cea mai populară gamă japoneză, cel puțin în țara noastră, este Hada Labo. Hada Labo s-ar traduce ”skin lab (laboratorul pielii)” și este produsă de către Rohto Mentholatum.

Gama Hada Labo este în topul preferințelor din Japonia datorită formulelor sale fără parfum, coloranți, alcool sau uleiuri esențiale. Nu în ultimul rând, faptul că are un preț accesibil și cantitate generoasă, a contribuit la popularitatea sa internațională.

În acest articol voi vorbi despre cele mai populare 3 loțiuni (tonere) cu acid hialuronic din gama Hada Labo și anume:

  • Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Lotion

  • Hada Labo Gokujyun Premium Lotion

  • Hada Labo Gokujyun Premium Lotion 2020 version

Probabil vă întrebați ce semnifică acel Gokujyun din denumire. Din research-ul meu am descoperit că diferența dintre Gokujyun și Shirojyun este că cea din urmă este gama ce conține ingrediente active precum arbutinul și acidul tranexamic. Gokujyun se concentrează pe hidratarea și îngrijirea pielii.


Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Lotion


Această loțiune este cunoscută și sub denumirea de ”toner cu 3 molecule”. Are 170ml, o cantitate foarte generoasă și vine în două variante: Moist sau Light. Versiunea Moist este pentru toate tipurile de ten, iar cea Light pentru tenul gras cu exces de sebum.



Ingredients:

Water, Butylene Glycol, Glycerin, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Methylparaben, Disodium Succinate, Sodium Hyaluronate, Methyl Hydroxyethylcellulose, Succinic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate


Lista sa de ingrediente este una foaaarte ok și ”curată”, adică nu conține nimic cu potențial iritant. După cum se poate observa este un produs pe bază de apă ce conține 3 tipuri de acid hialuronic de diferite greutăți moleculare și glicerină, restul ingredientelor adăugate având rol fie de conservant, fie de stabilizator al formulei.

Consistența variantei Moist este una foarte ușor vâscoasă, ușoară și nelipicioasă.

Se folosește pe tenul umezit ușor în prealabil, aplicând o cantitate de mărimea unei monezi de 10 bani în palmă, iar apoi tapotând ușor tenul până la absorbție. De asemenea, este un produs foarte bun pentru metodă 7 skin.


Experiența mea cu Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Lotion Moist


Dintre toate cele 3 variante, eu o prefer pe aceasta. Menționez că am tenul mixt, acneic cu tendințe de deshidratare. Eu prefer să o folosesc în rutina de seară când, pe lângă produsele cu activi, compensez cu extra hidratare pentru a nu perturba bariera naturală de apărare a pielii. Îmi place să o aplic peste apa termală de la Uriage, imediat după double cleansing.


Nu am avut o agravare a acneei în urma folosirii loțiunii, iar tenul meu este foarte încântat de produs. Imediat după absorbție îl simt hidratat și ”plumped”.

Eu îi dau scorul 10/10. Este un produs foarte bun pe care l-aș recumpăra.


De unde poate fi cumpărată:

  1. YesStyle: La momentul publicării articolului, YS15TH adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.


2. iHerb: Pentru comenzile de minim 165 lei, transportul prin poșta română este gratuit, dar depinde și de greutatea coletului. Puteti folosi codul CQG5144 pentru o reducere de 5%. Cel mai probabil, se plătesc taxe vamale la ridicarea coletului. Am scris un articol despre cumpărăturile pe iHerb aici.


În video de mai jos, vă prezint textura tuturor celor 3 variante.



Hada Labo Gokujyun Premium Lotion


Această loțiune este cunoscută și sub denumirea de ”toner cu 5 molecule”, are 170ml și este destinată tenului uscat. După cum știți, această versiune nu se mai produce și a fost înlocuită cu o versiune îmbunătățită în a doua jumătate a anului 2020. Ea se mai găsește de cumpărat pe unele site-uri, în funcție de ce stocuri și-au făcut magazinele respective.


Ingredients:

Water, Butylene Glycol, Glycerin, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Hydroxyethyl Urea, Diglycerin, Triethyl Citrate, PEG-32, Glycosyl Trehalose, Carbomer, Sorbitol, Phenoxyethanol, PEG-75, Diethoxyethyl Succinate, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Disodium Succinate, Methylparaben, Sodium Hyaluronate, Potassium Hydroxide, Disodium EDTA, Polyquaternium-51, Succinic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Aphanothece Sacrum Exopolysaccharides, Ammonium Acrylates Copolymer, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Pentylene Glycol


Din nou, lista de ingrediente este lipsită de iritanți, iar formula este tot pe bază de apă. Conține 5 tipuri de acid hialuronic cu diferite greutăți moleculare, 2 tipuri de glicerină, uree și alte ingrediente fie cu rol hidratant, stabilizant sau conservant.

Consistența produsului este vâscoasă, asemănătoare oarecum cu un gel. Modul de folosire este identic cu cel al variantei cu 3 molecule.


Experiența mea cu Hada Labo Gokujyun Premium Lotion


Din păcate experiența mea cu acest produs nu a fost fost una pozitivă. Nu știu exact ce anume din formula lui nu agreează tenul meu, bănuiesc că ar fi vorba de uree din compoziție, dar mereu după utilizare mi-au apărut coșuri sau acnee chistică.

Chiar dacă este un produs ce nu îmi priește, nu îl pot cataloga ca fiind prost sau să îi dau un scor mic. Sunt conștientă că fiecare tip de ten are necesitățile sale specifice care nu pot fi satisfăcute de aceleași ingrediente. Mărturie fiind aprecierile celor cu ten uscat/deshidratat ce îl iubesc.

Evident este un produs pe care nu l-aș recumpăra.


Hada Labo Gokujyun Premium Lotion 2020 version


Această loțiune este cunoscută și sub denumirea de ”toner cu 7 molecule”, are 170ml și este destinată tenului uscat/foarte uscat/deshidratat. Această versiune a apărut în august 2020 și a cucerit destul de repede pasionații de skincare asiatic.


Ingredients:

Water, BG, Hydroxyethyl Urea, Pentylene Glycol, PPG-10 Methyl Glucose Ether, DPG, Diglycerin, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid (Nano Hyaluronic Acid), Sodium Acetylated Hyaluronate(Super hyaluronic acid), Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate(Skin-adsorbing hyaluronic acid), Sodium Hyaluronate Crosspolymer (3D hyaluronic acid), Lactococcus/Hyaluronic Acid Ferment (Hyaluronic Acid Ferment Filtrate), Hydrolyzed Sodium Hyaluronate (Penetrating Hyaluronic Acid), Aphanothece Sacrum Polysaccharides(Sacran), Hydrolyzed Starch, Glycosyl Trehalose, Sorbitol, Triethyl Citrate, PEG-32, Carbomer, PEG-75, Disodium Succinate, Propanediol, Diethoxyethyl Succinate, Potassium hydroxide, Succinic acid, EDTA-2Na, Polyquaternium-51, Caprylhydroxamic acid, Hydroxyethyl Cellulose, Xanthan Gum, Phenoxyethanol


Ca și predecesorii săi, și această formulă respectă regula de a nu a avea ingrediente iritante adăugate. În plus, printre cele 7 tipuri de acid hialuronic se află și un ferment al acestuia, obținut în premieră de cei de la Hada Labo din câte am aflat. Formula sa este una deosebit de hidratantă, plină de ingrediente premium, iar raportul calitate-preț este unul foarte bun.


În ceea ce privește consistența loțiunii, aceasta este identică cu versiunea anterioară, fiind la fel de vâscoasă. Modul de folosire este identic pentru toate cele 3 loțiuni.


Experiența mea cu Hada Labo Gokujyun Premium Lotion 2020 version


Din păcate, și în cazul noii versiuni am avut parte de aceeași experiență și din nou aș pune degetul pe uree.

Din nou, nu aș putea sa ofer o notă proastă produsului, dar cu siguranță nu l-aș mai cumpăra.

Despre beneficiile acidului hialuronic, găsiți mai multe detalii aici.


De unde poate fi cumpărată:

  1. YesStyle: La momentul publicării articolului, YS15TH adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.



Voi ați testat loțiunile cu acid hialuronic de la Hada Labo? Care este preferata voastră? Vă aștept sa discutăm pe pagina sau grupul de Facebook sau pe contul de Instagram.

289 views0 comments
bottom of page