top of page
  • Poza scriitoruluiOana

Cum cumpăr de pe iHerb?

Actualizată în: 7 sept. 2021


iHerb Romania
iHerb Romania

În acest articol vreau să vă prezint pe scurt un alt site internațional cu prețuri accesibile de unde puteți comanda produsele voastre preferate asiatice și nu numai.


Site-ul este iHerb și este un magazin cât de poate de legitim, nu stați cu frica că puteți primi fake-uri s.a.m.d. iHerb are depozite în SUA și Asia, până acum toate comenzile mele au fost expediate din SUA.


Link afiliat: https://iherb.co/N23zybG Cod CQG5144 pentru 5% discount.


Într-adevăr, iHerb nu are același catalog vast de produse de beauty coreene și japoneze precum YesStyle, el fiind axat mai mult pe suplimente alimentare, ceaiuri, plante și homeopatie, produse pentru casă și multe altele.

Chiar recomand suplimentele și vitaminele de aici, unele sunt cu mult mai iefitine față de prețurile din farmaciile noastre naturiste, spre exemplu cele de la Child's Life Secom pe care le folosesc pentru copilul meu.


Dar produsele de skincare asiatic pe care le conține sunt printre cele mai populare și cumpărate. Spre exemplu: COSRX, Missha, Purito, Mizon, Frudia, Heimish, Some by Mi etc. În plus, puteți comanda produsele diferitelor branduri americane sau care se vând doar în SUA și pe care le mai vedeți promovate de Dr Dray, cum ar fi: Vaseline, Cetaphil, Cerave, Blistex, Carmex, Aquaphor, Aveeno, Derma E, Eucerin, Differin etc.


Începând cu 1 iulie 2021, comenzile pot fi livrate doar prin curier rapid DHL sau UPS, DHL fiind cea mai ieftina opțiune. Opțiunea livrării prin Poșta Română nu mai este disponibilă. Transportul nu mai poate fi gratuit indiferent de valoarea comenzii, în schimb este condiționat de o valoare maximă de 623 lei și o greutate de maxim 68kg. Prețul transportul fluctuează mult în funcție de valoarea și greutatea comenzii, iar cea mai bună metodă de a afla costul estimativ este să adăugați produsele în coșul de cumpărături și să vedeți care ar fi costurile. un lucru e cert, mai ieftin de 50 de lei nu cred că este posibil.iHerb Romania cod de reducere
iHerb Romania

Coletul are AWB de urmărire și ajunge în maxim o lună la destinație, de obicei mult mai repede. Ultimul meu colet a ajuns din SUA în România în câteva zile, dar a durat foarte mult procesul de vămuire din cauza celor de la DHL care conform spuselor lor, erau într-o perioadă foarte aglomerată.


Tot de la 1 iulie 2021, toate coletele sosite din afara Uniunii Europene sunt supuse procesului de vămuire și se plătește TVA 19% din valoarea comenzii, inclusiv transportul se adaugă la valoarea totală. Dacă valoarea depășește 150 EUR, se plătesc și taxe vamele.

iHerb este înregistrat în IOSS, asta înseamnă că poate reține cei 19% TVA direct de pe site și îi va plăti ulterior statului român. Cu toate astea, la ultima mea comandă, cu toate că iHerb mi-a oprit cei 19%, în momentul în care a ajuns în țară, cei de la DHL mi-au cerut din nou achitarea TVA-ului către biroul vamal. Am achitat și de această dată, ulterior recuperându-mi banii de iHerb. Au fost foarte promți și înțelegători, probabil și pentru că a fost o eroare din partea lor, generând coletului meu o factură și un AWB marcat cu DTU (duties and taxes unpaid). Cei de la DHL au motivat că trebuie să colecteze TVA-ul tocmai din acest motiv, chiar dacă eu le-am făcut dovada achitării pe site.


Un alt aspect legat de livrarea prin DHL este necesitatea unui număr EORI. Știu pare complicat, dar nu e chiar așa. Dacă veți căuta pe Google, o să vă apară reclame de la diverse firme ce se oferă să se ocupe ei de acest proces de obținere în schimbul unei sume destul de consistente de bani. Nu este necesar, obținerea numărului este gratuită de pe site-ul vămii și mai ales foarte rapidă, eu l-am obținut în câteva ore.


Aici găsiți detalii despre ce înseamnă EORI: https://www.customs.ro/e-customs/eori

Iar aici puteți solicita gratuit ascest număr: https://eori.customs.ro:8484/EORITrader/


Înainte de a începe completarea cererii online, trimite-ți un email către eori_aeo_helpdesk@customs.ro cu datele voastre, nume, prenume și localitatea pentru a vă confirma ce birou vamal să selectați din lista și de asemenea să vă indice adresa email pe care trebuie să trimiteți copia CI și cererea ce se completează în linkul de mai sus. Pentru mine tot acest proces a durat 2 ore, cei de la helpdesk mi-au răspuns în 30 de minute la email, eu am făcut cererea alte câteva minute și am trimis-o pe email biroului vamal de care aparțin. Aceștia au răspuns rapid cam într-o oră. Deci nu se justifică deloc să folosiți serviciile acestor firme pentru obținerea EORI (cam 50- 100 de lei și nici să optați pentru serviciul DHL de a se ocupa ei de tot acest proces (cam 50 de lei).


iHerb are diferite promoții, în general pentru pachete de produse. Vă recomand să adăugați în wishlist produsele care vă interesează și să urmăriți evoluția lor.


Voi ați cumpărat de iHerb? Ați fost mulțumiți de experiență? Dacă doriți mai multe informații despre proces, lăsați comentarii și vă ajut cu drag.

1.053 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page