top of page
  • Poza scriitoruluiOana

COSRX - Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser #review

Actualizată în: 11 apr. 2022


COSRX - Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser #review
COSRX - Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser #review

Despre companie


Brandul COSRX a fost înființat în 2013 în Coreea de Sud de către Jun Sang Hun. Numele companiei a fost ales după modelul “COS (Cosmetics) + RX(prescurtate pentru rețetă medicală) = COSRX”. Sloganul brandului este Expecting Tomorrow însemnând că fondatorii își doresc ca prin ingredientele atent alese pentru produsele lor, să le ofere clienților un viitor din în ce mai bun.


Detalii pe larg despre filosofia lor, cât și despre restul colecțiilor disponibile de la COSRX găsiți pe site-ul lor oficial: https://www.cosrx.com/pages/about-us


Review


COSRX este unul dintre cele mai populare branduri de kbeauty din România, iar această popularitate se menține datorită produselor calitative și eficiente.


Gelul este unul dintre acele produse de curățare eficiente, ce lasă senzația de squeaky clean, foarte apeciat de cei cu ten mixt/gras/acneic.


Produsul vine ambalat într-un tub de plastic de 150ml, o cantitate ce poate părea mică, dar este foarte spornic. COSRX - Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser este mai mult o spumă de curățare decât un gel, iar textura este una foaaarte fină, consistentă și plăcută la atingere.


Spuma obținută este una nu foarte bogată, dar aici depinde de tehnica folosită. Eu obțin spuma frecând în palmele umezite cam 2 cm de produs și apoi o transfer pe față. O altă metodă ar fi obținerea spumei prin utilizarea unei plase speciale: foaming net foarte utilizată de asiatici în rutina lor de curățare. Vă las un exemplu de foaming net: https://shrsl.com/334hm


Înainte eu aplicam gelul sau spuma de curățare direct pe ten și începeam să masez cu spor pentru a obține ”bulele”, dar am aflat că e o metodă cam agresivă cu pielea, mai ales dacă produsul folosit conține surfactanți puternici. Momentan mă rezum la foaming în palme, iar pe viitor mi-am propus să încerc și cu un foaming net.


Ingrediente:

Water, Glycerin, Myristic Acid, Stearic Acid, Potassium Hydroxide, Lauric Acid, Butylene Glycol, Glycol Distearate, Polysorbate 80, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Salicylic Acid, Cocamidopropyl Betaine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Citrus Limon (Lemon) Fruit Oil, Sodium Chloride, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Salix Alba (Willow) Bark Water, 1,2-Hexanediol, Ethyl Hexanediol, Citric Acid, Disodium EDTAConform listei de ingrediente produsul este pe bază de apă, glicerină pentru a contracara potențialul de a usca pielea. Ingredientele antiacnee: myristic acid, stearic acid, lauric acid, salicylic acid(0,5%), salix alba willow bark water, uleiul din arbore de ceai.

COSRX - Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser nu conține alcool sau parfum artificial adăugat, dar conține uleiuri esențiale, cel de arbore de ceai și cel de lămâie. Acestea pot fi iritante pentru tenul sensibil, dar ținând cont că produsul stă maxim un minute pe ten, slabe șanse, dar fiecare își cunoaște particularitățile tenului. Deci dacă vă știți sensibile la uleiuri esențiale, această spumă de curățare nu e tocmai potrivită.


Yay or Nay?


Da, pentru mine este yay și as recumpăra produsul. Am tenul mixt acneic și mi-a plăcut să îl folosesc în rutina de seară ca al doilea pas în double cleansing. Mi-a curățat foarte bine pielea, nu am observat niciodată urme de impurități pe prosop. Nu l-am folosit și dimineața pentru că ce e drept, e cam agresiv atunci când nu ai mare lucru de curățat.

Recomand persoanelor ce tind spre deshidratare, să nu îl folosească din start zilnic sau mai ales de 2 ori pe zi pentru că poate fi prea mult. Începeți ușor și observați cum îl tolearează tenul.


De unde cumpar:1. YesStyle: La momentul publicării articolului, YS15TH adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.
189 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page