top of page
  • Poza scriitoruluiOana

Când expiră produsele cosmetice japoneze?

Actualizată în: 13 iul. 2021


Photo by Tina Tanaka Harris

Cand expira produsele cosmetice japoneze?


Multe dintre voi mi-ați pus această întrebare pentru că produsele cosmetice fabricate în Japonia nu au data fabricației sau a expirării scrisă pe ele.


În video de mai jos, Tina ne ajută cu un insight în această dilemă globală.


Se pare că totul pornește de la legislația japoneză ce permite ca produsele:

ce sunt valabile la raft (nedesfăcute) cel puțin 3 ani și nu există dovezi că ar putea pune sănătatea consumatorului în pericol nici după acești 3 ani - să nu fie obligatorie menționarea acestui termen.


Sfatul pe care vi-l dădeam eu, era să fiți atente la ambalaj pentru că majoritatea producătorilor schimbă ambalajul la 1-2-3 ani. Dar ce faci dacă ești novice în cosmeticele asiatice și nu ești la curent cu ambalajele anterioare?


Primul pas este verificarea lotului pe site-urile dedicate precum cel de mai jos:

Cosmetic Batch Code Checker - https://cosmetic.momoko.hk


Altă variantă ar fi interpretarea caracterelor japoneze de pe ambalaje. Las mai jos informațiile furnizate de Tina:


製造年月日 = Manufacturing Date/Data fabricării 開封 = Once Opened / Valabil de la deschidere 未開封 = Unopened / Valabil cât timp e nedesfăcut(la raft)


De reținut!


• o dată început un produs folosiți-l în maxim 6-12 luni de la deschidere; • depozitați produsele o dată desfăcute (și nu numai) la loc răcoros cu temperatură constantă ferit de razele directe ale soarelui și de umiditate; • o dată desfăcute aveți grijă să le închideți bine capacul&co. Evitați contactul cu aerul cât mai mult. • evitați contactul direct cu pielea al pipetei, evitați să băgați direct degetele în produs. Majoritatea cremelor la borcănel vin cu o spatulă, dacă nu, se găsesc de cumpărat. • evitați produsele fără parabeni și conservanți. Da, ați citit bine. Luând în considerare ca aceste produse sunt fabricate la mii de km de țara noastră și trebuie să parcurgă un drum lung până aici, un drum ce înseamnă să fie expuse la temperaturi schimbătoare și alți factori de transport, produsele naturale fără acești conservanți au risc crescut de deterioarare. However, această categorie de produse este musai să aibă termenele pe ambalaj, așadar se verifică cu ajutorul caracterelor de mai sus. • dacă un produs și-a schimbat mirosul, culoarea, textura, pișcă, ustură, înțeapă, înroșește pielea etc încetați folosirea lui. Atenție! Produsele sunt reformulate des, dacă produsul vostru favorit este nou nouț dar totuși vi se pare diferit de cel tocmai terminat, verificați întâi dacă nu a fost reformulat înainte să trageți concluzia că e fake/expirat/"stricat"; • notați data deschiderii. Eu folosesc buline pe care notez data și le lipesc pe produse. Mai puteți scrie cu un marker permanent direct pe ele sau am mai auzit de ținerea evidenței cu diferite aplicații pe telefon.




429 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page