top of page
  • Writer's pictureOana

Biore UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ PA++++ - review

Updated: Apr 11, 2022


Despre companie


Acest produs de protecție solară este fabricat de Kao Corporation în Japonia. Kao este o companie cu tradiție, înființată în anul 1887 de către Tomiro Nagase. Cele mai populare brand-uri de sub umbrela Kao ar fi Biore, Curel și produsul Nivea Sun Super Water Gel.


Pe site-ul companiei putem vedea planurile acesteia pe termen mediu și lung, unde primează dorința de a avea un impact pozitiv în relația cu mediul înconjurător, a siguranței ingredientelor, a biodiversității etc. Mai multe detalii aici: https://www.kao.com/global/en/sustainability/topics-you-care-about/

Kao nu este o companie 100% cruelty-free. Ei susțin că încearcă să evite testarea pe animale cât mai mult, practicând-o atunci când o cere legea țării unde sunt comercializate produsele. Mai multe detalii aici: https://www.kao.com/global/en/sustainability/topics-you-care-about/animal-testing-policy/


Review


Vă spun sincer că mi-a plăcut enorm acest spf încă de la prima aplicare și este până acum preferatul meu din categoria asiaticelor. Biore Watery Essence are o consistență gelatinoasă de culoare alb-ușor gălbuie cu o tentă sidefie. Se masează și alunecă foarte ușor pe piele, absorbția este rapidă, iar finish-ul este unul dewy, un luciu natural al pielii. Nu lasă deloc urme albe, nu face frecăței și este foarte ușor de reaplicat peste zi. De asemenea este o bază de machiaj foarte bună.

Eu am ten mixt acneic cu tendințe de deshidratare. Folosirea acestui produs nu a dus la o agravare a acneei sau iritarea pielii.


În poza de mai sus am vrut să evidențiez că are același finish ca un alt spf japonez, Canmake Mermaid Skin Gel UV Clear. Eu îl numesc dupe-ul lui Canmake.


Ingrediente:

Water, Ethanol, Ethylhexyl methoxycinnamate, Ethylhexyl triazone, Isopropyl palmitate, Lauryl Methacrylate/Sodium Methacrylate Crosspolymer, Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, Hydrogenated polyisobutene, Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, Dextrin Palmitate, BG, Xylitol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethicone, alkyl benzoate (C12-15), Glycerin, Glyceryl stearate, Propanediol, Glyceryl behenate, Vinyl dimethicone / methicone Silsesquioxane crosspolymer, Cetanol, Agar, Sorbitan distearate, Isoceteth-20, Polyvinyl alcohol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Sodium Stearoyl Glutamate, Arginine, Potassium hydroxide, Sodium Hydroxide, Royal jelly extract, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, EDTA-2Na, BHT, Fragrance


Biore Watery Essence are în compoziție 4 filtre solare: Uvinul T 150, Uvinul A Plus, Octinoxate ce face echipă perfectă cu al patrulea filtru Tinosorb S și formula brevetată Micro Defence ce previne aplicarea neuniformă a filtrelor. Denumirea de Essence a acestui produs este dată de ingredientele hidratante pe care le conține: glicerină, acid hialuronic, arginina. Produsul este de asemenea waterproof.

Producătorul recomandă produsul tuturor tipurilor de ten, dar este posibil să nu fie tolerat de tenul sensibil sau uscat din cauza alcoolului.


Eu personal nu mă feresc de produsele de protecție solară ce conțin alcool deoarece în primul rând nu am niciun fel de reacție negativă la el și în al doilea rând știu că acel alcool este adăugat pentru a avea un finish ușor și elegant. Țin foarte mult la a avea un finish prezentabil, să pot ieși în lume fără să lucesc ca un bec și să fiu nevoită să mă pudrez constant sau să arăt ca o fantomă. Cred că multe persoane nu poartă spf constant deoarece nu au găsit încă acel produs cu care să se simtă confortabil. În viziunea mea cred că este mai ok să porți un spf cu alcool în cantitate corectă decât să porți unul fără alcool, dar aplicat înjumătățit pentru că nu îți place finish-ul lui.


Legat de parfumul din compoziție, acesta este la sfârșitul listei de ingrediente și insesizabil după absorbția produsului. Din nou, eu personal nu resping un spf dacă are parfum printre ultimele ingrediente din listă. Nu aș folosi unul care îl are printre primele, dar nu resping un produs cu filtre bune doar din acest motiv.


Yey or Nay?

M-am dat de gol încă din primele paragrafe că deja este preferatul meu. Eu îi dau scorul 10/10. Este un produs foarte bun pe care l-aș recumpăra. Aș fi tentată să îi scad un punct pentru faptul că nu este 100% cruelty-free. Îmi doresc enorm să devină o companie vegană și să oprească complet testele pe animale.

Ca să vorbim puțin și despre elefantul din cameră, anume scandalul câtorva spf-uri coreene ce s-au dovedit a avea o protecție mai mică decât cea promisă pe etichetă, Biore UV Watery Gel a fost testat și rezultatele spun că oferă protecție SPF 55, video aici.


Vă spun sincer că nu mi-am făcut griji în privința rezultatelor acestor teste pentru produsele japoneze. Profesionalismul poporului japonez este un lucru bine-cunoscut și am încredere în ceea ce pun piață.


De unde poate fi cumpărat:


1. YesStyle: La momentul publicării articolului, FFF21 adăugat în rubrica Coupon Code vă aduce o reducere de 10-15% în funcție de valoarea comenzii, iar codul OANA310 în rubrica Rewards Code o extra reducere de 2-5%, deci ați putea avea o reduce totală de 14-20% în funcție de valoarea comenzii sau dacă sunteți client nou. Am scris un articol despre cumpărăturile pe YesStyle aici.



Voi ați testat Biore UV Aqua Rich Watery Essence? V-a plăcut? Vă aștept sa discutăm pe pagina sau grupul de Facebook sau pe contul de Instagram.

173 views0 comments
bottom of page